Електро, а ретро

Агенције
Електро, а ретро

Да електрични аутомобили не морају да имају савремен или футуристички дизајн, показује амерички Renovo Coupe. Овај аутомобил, заснован на моделу Shelby American SCX 9000, изгледа као да је стигао из шездесетих година 20. вијека.

Амерички произвођач Renovo Motors спојио је наизглед неспојиво - ретро дизајн и електрични погон.

Тако је настао електрични спортски аутомобил који представља сушту супротност једном Тесли С. Умjесто модерним дизајном и футуристичком командном таблом, Renovo потенцијалне купце намерава да привуче заобљеним линијама које су биле карактеристичне за спортске и тркачке моделе од прије пола вијека.

За погон је употребљен електромотор који према фабричким подацима производи преко 500 кс и развија више од 1.350 Нм максималног обртног момента.

То је довољно да Renovo Coupe од 0 до 96 km/h (60 миља на сат) убрза за само 3,4 секунде прије него што достигне максималних 193 km/h.

Произвођач није открио колико километара аутомобил може да пређе са једним пуњењем батерија, али је навео да је за њихову допуну потребно 5 сати на обичном, односно око 30 минута на брзом пуњачу.

Први прототип представљен је у петак, у калифорнијском Пебл Бичу, а Renovo је најавио да ће серијска производња почети 2015. године.

С обзиром да компанија планира да изради 100 примјерака који ће се продавати по цијени од око пола милиона долара, ексклузивност је загарантована.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана