Електрични шлепери и аутобуси стижу из Тесле

Танјуг
Електрични шлепери и аутобуси стижу из Тесле

Њујорк - "Тесла моторс" планира да направи електрични камион и градски аутобус и да покрене систем дијељења вожње у самоуправљајућим аутомобилима, најавио је оснивач те компаније Илон Маск.

Ови пројекти су дио документа које је овај милијардер објавио на сајту компаније називајући га другом тајном мастерплана америчког произвођача електричних аутомобила.

- Поред возила за личну употребу, постоје још двије врсте потребних електричних возила -  камиони-шлепери и возила за градски превоз великог броја путника. Обје врсте возила су у раним фазама развоја у "Тесла моторсу" и требало би да буду  спремна за откривање идуће године - навео је Маск.

Он је реактивирао амбицију да сва возила која произведу потпуно оспособе за аутономну вожњу без потребе учешћа људи у управљању возилом.

- Након што регулатори одобре ту технологију бићете у могућности да ваш аутомобил додате флоти "Тесла" аутомобила за дијељење вожње само притиском дугмета на "Тесла" апликацији на телефону тако да ће возило зарађивати за вас док сте на послу или на одмору - истакао је Маск.

"Тесла моторс" је лансирао свој први електрични аутомобил 2008. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана