Дужина јесте битна за С класу Мајбах

Агенције
Дужина јесте битна за С класу Мајбах

Када је ријеч о супер-луксузним лимузинама, пожељно је да оне имају дуже међуосовинско растојање. Међутим, када се један такав аутомобил нађе на тркачкој стази, ова предност постаје мана.

Мерцедес припрема још један модел из породице нове С класе. Према најавама, аутомобил који ће имати знатно дужи размак између осовина у осносу на стандардну верзију, требало би да у имену добије додатак Мајбах.

На тај начин, Мерцедес жели да истакне његове луксузне карактеристике и стави до знања потенцијалним купцима шта могу да очекују од овог модела, преноси Б92.

Први видео снимак прототипа Мерцедеса С класе Мајбах стиже нам са Нирбургринга. Иако је мало вјероватно да ће се у реалним условима овај аутомобил икада наћи пред сличним изазовима, Мерцедес је желио да на захтјевној стази провери динамичке карактеристике свог новог модела.

Када се узму у обзир велика маса и дужина возила, луксузни аутомобил показао је да је у стању да прилично елегантно савлада завоје на Нирбургрингу.

Осим продуженог Мерцедеса С класе са ознаком Мајбаха, њемачки произвођач ради и на такозваној предсједничкој лимузини, насљеднику модела С600 Pullman, а недавно је представљена и специјална блиндирана верзија С600 Guard.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана