Дуел: Трабант против Nissanа GT-R

Агенције
Дуел: Трабант против Nissanа GT-R

Nissan GT-Р има репутацију спортског аутомобила који је својим перформансама у стању да надмаши многе знатно скупље и чувеније супераутомобиле. Трабант са друге стране има репутацију реликта аутомобилске прошлости и предмет је бројних шала. Како су се ова два аутомобила уопште нашла у истој реченици у наслову?

Од илегалних уличних надметања, такозване драг трке аутомобила прерасле су у организовани спорт и забаву која привлачи публику у великом броју широм свијета.

Када се на старту трке, на правцу дугачком четврт миље (402 м), нађу један Трабант 601 караван и Nissan GT-R, забава је загарантована:


Иако се из самог видео снимка не може са сигурношћу закључити ко је тријумфовао, осим да је Трабант већ на почетку трке стекао предност, коментар на YouTube посту открива да је некадашњи понос источноњемачке ауто-индустрије побједио ривала за пола секунде.

И док о Nissanу GT-R који је учествовао у трци знамо да је опремљен twin-turbo V6 мотором са 580 кс, дорађени Трабант, ког је оригинално погонио двотактни мотор од 600 ccm, у овој верзији има 3.0 литарски турбо мотор непознате снаге.

Осим мотора, за побjеду Трабанта заслужна је и његова мала маса, с обзиром на чињеницу да је каросерија овог аутомобила направљена од пластике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана