Дизелаши су прави избор за америчке купце

Агенције
Дизелаши су прави избор за америчке купце

Шеф Volkswagenа у Сједињеним Државама изјавио је да је изненађен великом потражњом за возилима са дизел моторима тог произвођача. Удио њемачке компаније у укупној продаји дизелаша до 4 тоне у САД тренутно износи 72% или око 90.000 аутомобила годишње.

У првих десет мјесеци 2013. аутомобили са дизел моторима чинили су 22 одсто укупне продаје Volkswagen возила на америчком тржишту, што је изнад свих очекивања те компаније. Кључни модел за остваривање таквог резултата био је Passat TDI.

У Volkswagenу признају да су били забринути у коликој мjери ће успjети да убиjеде Американце, који су традиционално ненаклоњени дизелашима, да се окрену куповини ове врсте возила.

“Мислили смо да је већ довољно тешко што треба да их наговоримо да купе аутомобил марке Volkswagen, а још теже да их убиједимо да то буде возило са дизел мотором”, рекао је шеф Volkswagenа у САД, Џонатан Бровнинг, у изјави за Autocar.

Бровнинг је додао и да, по својој природи, дизелаши одговарају навикама и потребама америчких возача, због економичности у потрошњи горива.

“Уствари, такви аутомобили, који са једним пуњењем резервоара могу да пређу и више од 1.200 км, идеални су за просјечног Американца који прелази велике дистанце уз доста вожње по аутопуту”, објашњава Бровнинг.

Volkswagen је, према његовим ријечима, очекивао да у укупној продаји модела Passat, верзије са TDI моторима учествују са 17 одсто, док тај резултат већ сад износи скоро 30 процената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана