Дизајнерски концепт BMW X4

Aгенције
Дизајнерски концепт BMW X4

Почетком 2014. године BMW ће лансирати свој други по реду купе кросовер – X4, који ће се производити у фабрици у Спартанбургу, у САД.

Представљању серијског модела претходи концептна верзија овог аутомобила која ће имати премијеру на Сајму аутомобила у Шангају 2013, од 21. до 29. априла.

У BMW кажу да је спортски карактер концепта X4 изражен кроз његове динамичне контуре и кроз пропорције.

Са дужином од 4.648 мм, ширином од 1.915 мм и висином од 1.622 мм, он је замишљен као спој "спортске елеганције и робустности".

Поред издужене хаубе, кратких препуста и увучене кабине, X4 карактерише и дугачко међуосовинско растојање од 2.810 мм и велике, 21 инчне алуминијумске фелне, као посебан детаљ на овом концепту.

Према ријечима главног дизајнера задуженог за екстеријер BMW аутомобила, Домагоја Дукеца, највећи изазов приликом креирања спољашњости концепта X4 био је уклапање динамичних и елегантних линија возила у једну целину:

У односу на X6, маска хладњака код BMW X4 је испупченија и окружена је LED фаровима са динамичним контурама.

Унутар свјетала налазе се шестоугаоне интерпретације дуплих округлих фарова карактеристичних за BMW.

Задњи дио концепта X4 захваљујући пре свега облику стоп светала и нагласку на хоризонталне линије, уз LED технологију свјетала, истичу ширину овог дијела возила.

Утицај нове генерације BMW-ових модела огледа се и кроз дизајн предњег браника, отвора за ваздух и трапезоидног облик издувних цијеви.
BMW није саопштио који погонски агрегати ће покретати серијску верзију концепта X4, а очекује се да у понуди између осталих буду и бензински четвороцилиндрични 2.0 литарски TwinPower Turbo 243 ks и шестоцилиндрични 3.0 литарски TwinPower Turbo бензинац са 305 ks.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана