Девет музеја које можете виртуелно посјетити: Мерцедес-Бенз, Ферари, Порше...

ГС
Девет музеја које можете виртуелно посјетити: Мерцедес-Бенз, Ферари, Порше...

Љубитељи аутомобила воле посјећивати музеје који су им посвећени, а њих девет је могуће виртуелно посјетити из удобности дома.

Корвет Музеј

Симбол државе Кентaки је Шерволе Корвет јер се овдје налази фабрика и национални музеј. У музеју је смјештено више од 80 модела Корвета.

Хенри Форд Музеј

Овај музеј годишње посјети 1,7 милиона посјетилаца и много је више од тога. Осим аутомобила, у њему се налазе мотоцикли, авиони и возови, али постоје и друге поставке.

Хонда Колекшн Хол

Хонда Колекшн Хол се налази у Мотегију у Јапану и садржи аутомобиле, мотоцикле, тркаћа возила и слично. Овај музеј приказује Хондину хисторију која је дужа од 70 година.

Мекларен Технолоџи Центар

Ради се о импресивној грађевини у Вокингу у Енглеској која садржи богату колекцију тркаћих и цестовних аутомобила.

Мерцедес-Бенз Музеј

Музеј се налази у Штутгарту на површини од 16.500 квадратних метара. Има девет спратова и довољно садржаја да проведете неколико сати у његовој унутрашњости. У музеју се налази више од 160 возила и прича причу од 134-годишњој историји компаније.

Мусео Ферари

Ферари има два музеја, један је у Маранелу, а други у Модени и познат је као Мусео Ензо Ферари. У њему се налазе легендарни цестовни и тркаћи аутомобили, а међу њима је и ЛаФерари ФЏЏ-К те болид Мајкла Шумахера.

Мусео Ламборгини

Ламборгинијев музеј у Сант'Агата Болоњезеу је такође фантастичан и чува моделе као што су легендарни Мијура и Каунтач, односно Хуракан Перформанте и Авентадор СВ.

Мусео Хорацио Пагани

За многе од нас вожња Паганијевих аутомобила ће остати само сан, но посјета музеју би могла бити мала утјеха. У музеју Хорацио Пагани се налази колекција коју чине рани модели Зонде те насљедника Пагани Хуаyре.

Порше Музеј

Порше има један од најимпресивнијих музеја који се налази у Штутгарту. Изложено је више од 80 возила, од раног модел 356 па до легендарног 911. Такођер, могу се видјети и неки концепти.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана