Девет аутомобила који превише троше ФОТО

netmobil.net
Девет аутомобила који превише троше ФОТО

Цијене горива велик су проблем за већину власника аутомобила. Због тога, многи се одлучују на купњу новог, мањег возила, али то не мора бити увијек добар потез. Наиме, ово је девет малих аутомобила који троше јако пуно.

И док има неколико аутомобила који ће трошити мање од шест литара на 100 километара као што су Mazda 3, Hyundai (Veloster, Accent и Elantra), Kia Rio, Chevorlet (Sonic и Cruze Eco), Форд (Fiesta SFE и Focus SFE), те Honda Cicic HF, чак је девет малих возила која троше пуно више од просјека.

Mazda 3 Grand Tourning

Mazda 3 долази с 2,0 Skuactiv-G мотором, који троши чак 11,8 литара на 100 километара у граду и 8,4 литара на отвореној цести. У понуди је верзија овог возила с 2,5-литреним мотором, али осим што ће за овог 'спортисту' људи више платити, проблем представља и 'напуцана' потрошња - готово 20 литара на 100 километара.

.

.

 

Scion xB

Scion xB можда изгледа као економичан аутомобил, али права је истина да то није тако. Покреће га 2,4-литрени четвероцилиндрични мотор снаге 158 КС, који у граду троши чак 10,7 литара на 100 километара, док на отвореној цести троши 8,4 литара.

Занимљиво, изворни Scion у граду је трошио 7,8 литара на 100 километра те 6,9 литара на отвореној цести, а максимална снага мотора била је 108 КС

.

Volswagen Beetle 2,5 automatic

Овај Volswagen покреће 2,5-литрени петоцилиндирчни мотор, који има максималну снагу од 170 КС, а троши чак 9,3 литара на 100 километара у вожњи градом и чак 12,3 литара на отвореној цести.

Рјешење се добива ако се одлучите за модел са шестостепеним мјењачем јер онда троши 9,4 литара на 100 километара у вожњи градом и 7,6 литара на отвореној цести.

 

Mitsubishi Lancer SE

Mitsubishi Lancer SE користи 2,4-литарски четвероцилиндрични мотор, а за вожњу у граду потребно је чак 9,3 литара на 100 километара, док на отвореној цести троши 8,1 литара. Занимљиво је да ће потрошња бити мања ако се одлучите за модел с погоном на сва четири точка.

 

 

 

Suzuki SX4 Crossover

Тешко је схватити зашто Suzuki SX4 гута толико горива, прије свега због чињенице што има погон на сва четири точка и није претежак. Ипак, 2,0-литрени четвероцилиндрични мотор на отвореној цести троши 8,1 литара на 100 километара, док у граду троши око 10,2 литара.

Можда ће неки рећи да је за то крив погон на сва четири точка, али потпуно нова Subaru Impreza Sport лимузина, која такође има погон на сва четири точка троши 6,5 литара на 100 километара на отвореној цести.

Nisan Sentra

Nisan Sentra с ручним мјењачем троши 9,8 литара на 100 километара у граду и 7,6 литара на отвореној цести, али занимљиво да такву потрошњу има и већина Nisanа.

Купцима спортске верзије овог модела још је горе. 2,5-литрени четвероцилиндрични мотор троши чак 7,8 литара на 100 километара на отвореној цести, док је у вожњи градом незнатно већа потрошња.

 

Buick Verano

Verano има 2,4-литарски четвероцилиндрични мотор снаге 180 КС, а резултат тога је потрошња од 11,2 литара на 100 километара у граду и 7,3 литара на отвореној цести, што је незнатно мање него што троше неке лимузине средње величине као што је Toyota Camry.

.

 

.

Mini Cooper S С и Fiat 500

Избор два аутомобила који троше 6,9 литара на 100 километара на отвореној цести може бити чудан, али два су разлога. Ови аутомобили за покретање користе премиум гориво које је скупље него обично, а други разлог је тај што се њиховe бројке подударају с аутомобилима сличнима или мало већима од њих.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана