Десет најпродаванијих модела у Француској су...

Агенције
Десет најпродаванијих модела у Француској су...

Французи и даље махом купују домаће моделе аутомобила, а најпродаваније возило у тој земљи у првих седам мјесеци 2013. године је Renault Clio IV, са укупно 63.000 испоручених јединица. Једини нефранцуски аутомобил који је успио да се нађе на листи је Volkswagen Polo.

На другом месту најпродаванијих аутомобила у Француској је директан ривал модела Clio, Pegueot 208. Од јануара до јула 2013. продато је 57.800 примjерака овог аутомобила.Трећи на листи је Renault Scienic за кога је интересовање показало 30.849 Француза.

Четврти по броју продатих примерака је Renault Megan, који је један од најпопуларнијих Renaultових аутомобила у Француској у посљедњих двије деценије. На петом мјесту ове листе је Цитроен C3, док је шести Dacia Sandero која се производи у Renaultовој фабрици у Мароку. Французе је у вријеме кризе овом аутомобилу највише привукла његова повољна цијена.

Седми најпродаванији аутомобил у Француској у првих седам мјесеци 2013. је још један Pegueot, MPV модел 3008, а затим следи Цитроен C4. Девети је VW Polo, који је практично једини страни модел на овој листи, док је на десетом месту Renault Twingo.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана