Дејмон Хил: Луис Хамилтон може да освоји титулу у Ф1

Танјуг
Дејмон Хил: Луис Хамилтон може да освоји титулу у Ф1

ЛОНДОН- Некадашњи свЈетски шампион у Формули један Дејмон Хил изјавио је данас да је увјерен да возач Мерцедеса Луис Хамилтон може да освоји још неку титулу у Ф1, преносе британски медији.

Хил је подсјетио да је Хамилтон (38) ове сезоне током квалификација био спорији од тимског колеге Џорџа Расела (25).

Међутим, Хамилтон, који је у каријери освојио седам титула, и даље има добар темпо током овогодишњих трка.

"Када се старији и искуснији возачи суоче с брзином младог ривала у тиму, онда имају разне могућности. Могу да падну у депресију и да дигну руке од свега или да уложе сву енергију како би обезбедили да буде важан само резултат утрке.

Могли би 'мало да одустану' од квалификација и да прихвате да су у касним тридесетим, као и да више не могу да возе апсурдно брзе кругове као што су могли у двадесетим. Умјесто тога могу да се фокусирају на трку", изјавио је Хил у подкасту "Ф1 национ". 

Он сматра да ће Хамилтону ускоро да буде јасно да не може да парира Раселу.

"Џорџ је изузетно брз на почетку своје каријере. Не знам да ли је Хамилтон схватио да не може да му парира. Међутим, мислим да ће то да схвати на крају. Могуће је да је инстинктивна, несвЈесна брзина почела да га напушта", додао је Хил.

Хамилтон је четврти у генералном пласману возача са 38 бодова, док је Расел седми са 18.

"Џорџ мора да напорно да ради да би био вредан тиму и он то заиста ради. Мерцедес зна шта има са Луисом. Он ће да искористи сваку прилику да се врати у топ форму, може да вози фантастичне трке. Екипа зна да то може и Расел, али све мора да докаже.

То је исцрпљујуће, а Расел је и предсЈедник удружења возача", закључио је Хил, који је био светски шампион у Ф1 1996. године. Наредна трка у шампионату Ф1 биће одржана 30. априла за ВН Азербејџана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана