Дефинитивно крај за Defender

Агенције
Дефинитивно крај за Defender

Land Rover је потврдио да ће средином ове декаде окончати производњу свог најчувенијег и најдуговечнијег модела који се израђује од 1948. године.

Вијест је пренио Autonews цитирајући портпарола компаније који је изјавио да се Defender укида из “законских разлога”. Он није прецизирао о чему се ради, а претпоставља се да су у питању безбjедносне норме и еколошки стандарди.

Један од разлога могао би да буде и слаба продаја, с обзиром да је у првих осам мjесеци 2013. у Европи испоручено само 561 возило.

Defender ће имати свог насљедника, али ће то бити потпуно другачији, савремен модел, који се очекује у продаји тек крајем ове деценије. С обзиром да је Land Rover још 2011. године представио DC100 Concept који је требало да послужи као основа за нови модел, поставља се питање зашто се толико касни.

Према аналитичарима, један од разлога је што Land Rover тражи ново конструктивно рjешење како би што више челичних материјала заменио лакшим алуминијумом. Нови модел био би базиран на платформи актуелног Range Roverа, а могуће је и да ће компанија прекинути досадашњу традицију и премjестити производњу у Индију.

Од 1948. године продато је два милиона Land Roverа Defender. Возило је стекло репутацију једног од најиздржљивијих теренаца, а користе га и разне јавне службе, полицијске и војне снаге у великом броју држава широм свијета.

Прочитајте колико Кинези плаћају за нови Range Rover.

Прочитајте о најновијој генерацији модела Range Rover.

Прочитајте о новом Range Roverу Sport.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана