Dacia: Сандеро је ауто који најбоље држи цијену

Agencije
Dacia: Сандеро је ауто који најбоље држи цијену

Ако би вас неко питао који нови модел најмање губи вриједност након одређеног времена и броја пређених километара, сигурно не бисте помислили на Сандеро. Ипак, Dacia у Великој Британији тврди да ће купци управо на овом аутомобилу изгубити најмање новца током прве три године коришћења возила.

Један од важних критеријума који купци узимају у обзир при набавци новог аутомобила јесте губитак вриједности возила након одређеног периода експлоатације. Када дође тренутак да се стари аутомобил замјени новим, увијек је добро извући што више новца из свог половњака.

Dacia, која се бори за наклоност купаца на пробирљивом британском тржишту, изашла је у јавност са храбром тврдњом. Позивајући се на прогнозе неименованих стручњака за аутомобилску индустрију у тој земљи, румунски произвођач наводи да је Сандеро ауто који ће власнику најбоље сачувати новац уложен у куповину новог возила.

У саопштењу компаније каже се да ће Сандеро са основним пакетом опреме, Access, током прве три године, или 96.000 пређењих километара, изгубити 3.615 фунти (око 4.200 евра). Тврди се да је губитак на вриједности мањи него што је то случај код конкурената, попут модела Шкода Фабиа или Сузуки Swift.

Када је ријеч о најопремљенијем Сандеру Лауреат, Dacia је саопштила да ће губитак у односу на цијену новог аутомобила након три године износити око 5.000 фунти (5.800 евра). Према тврдњама произвођача, ако се ова сума прерачуна у проценте, ауто би послије трогодишње експлоатације задржао 36 одсто своје првобитне цијене, 8 процената више него Сузуки Swift, односно 6 процената више него што је то случај код Фабије.

Иако су ове прогнозе у најмању руку оптимистичне и дискутабилне, Dacia у Великој Британији тренутно биљежи одличне резултате с обзиром да је у првих шест мјесеци 2013. продаја овог бренда порасла за 16,5 одсто, у поређењу са истим периодом 2012. године. Вјерује са да је овакав продајни резултат постигнут прије свега захваљујући лансирању нове генерације модела Сандеро и Логан.

Остаје да се види да ли ће купци у Британији повјеровати пропагандним тврдњама румунског произвођача, а вријеме ће показати колико су прогнозе биле тачне.

Подсјећамо и да је британски сајт, Цар Буyер, почетком 2013. прогласио модел Дустер за ауто године у тој земљи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана