Dacia представила Duster за 2014.

Агенције
Dacia представила Duster за 2014.

Најзначајнија промjена на освеженом Dusterу, поред редизајна унутрашњости, јесте увођење новог 1.2 литарског TCe турбо-бензинског мотора.

Рестилизација Dusterа изведена је уз минималне измjене у дизајну. У Дачији кажу да су жељели да задрже, али и да додатно учврсте препознатљиви изглед свог модела као СУВ возила са погоном 4х4:

Уз нову маску хладњака промијењени су и фарови, који сада изгледају атрактивније, а модел за 2014. опремљен је и LED дневним свијетлима. Редизајниране су и кровне шине, као и 16 инчне алу фелне.

Промјене на задњем дијелу су готово непримјетне, а своде се на другачију изглед стоп свијетала, рестилизовани пластични сегмент изнад позиције за регистарску таблицу и хромирани завршетак издувне цијеви.

Унутрашњост Dusterа дизајнирана је у стилу нове генерације породице модела Логан/Сандеро. У највишем пакету опреме купцима је доступан и MEDIA NAV мултимедијални систем са навигацијом и Bluetooth конекцијом.

За разлику од новог Сандера, команде електроподизача прозора премjештене су са централне конзоле на наслоне за руке на вратима. Редизајнирана су и сjедишта, а у понуди је и нови избор дезена и материјала тапацирунга и сjедишта, укључујући и кожну оцију.

Dacia се побринула да редизајн модела Duster за 2014. не прође само козметичком промjенама. У палету мотора сада је укључен и нови четвороцилиндрични 1.2 литарски турбо-пуњени бензински мотор са 125 кс, који је повезан са шестостепеним мануелним мjењачем.

У Дачији кажу да је 90 одсто снаге агрегата доступно већ на 1.500 о/мин, а према фабричким подацима, просjечна потрошња износи 6 л/100 км.

Осим модернизације погонског система, увођење новог мотора у Duster значајно је и са аспекта снаге, јер је до сада на европском тржишту њснажнији мотор био дизелаш са 110 кс.

Поред новог бензинца, Duster ће задржати и већ постојеће моторе, 1.6 литарски бензински агрегат са 105 кс (77 kW) и 1.5 литарски dCi у верзијама са 90 кс (66 kW) и 110 кс (81 kW). Као и до сада, у опцији ће бити варијанте са погоном на предње и на сва 4 точка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана