Dacia би могла да остане без једног од актуелних модела

Агенције
Dacia би могла да остане без једног од актуелних модела

Иако је Dacia у првих осам мjесеци у Европи остварила раст од 30 одсто, продаја појединих модела није на задовољавајућем нивоу. Због тога би власник румунског произвођача аутомобила, Renault, могао укине неки од модела за којим на тржишту не влада велико интересовање.

Како преноси Automotive News, Renault разматра могућност да укине путничку верзију модела Dokker, Logan MCV, или мини-ван Lodgy.

Процjењује се да је будућност једног од ова три аутомобила угрожена због смањеног интересовања за караван и MVP возилима у Европи. Аналитичари наводе да се купци на европском тржишту све више окрећу ка СУВ, односно кросовер моделима, па је продаја мини-ван возила за првих осам мjесеци 2014. опала за 9%.

То се одразило и на пласман модела Lodgy који је у истом периоду претрпио пад продаје од чак 44 одсто у односу на 2013.

Dacia Dokker има релативно стабилну продају, док је Logan MCV, који је значајно промјењен у односу на прву генерацију овог модела, забиљежио снажан раст у 2014.

С обзиром да су сва три наведена модела релативно нова на тржишту, још увијек је рано спекулисати о томе који би могао да изгуби своје мјесто у Дачијиној гами. На основу тренутних резултата и трендов продаје, чини се да је судбина модела Lodgy за сада најнеизвјеснија.

Dacia ће покушати да поправи имиџ и продају тог модела, али и путничког Dokkerа, тако што ће ускоро купцима понудити атрактивније, Stepway верзије ова два аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана