Да ли вам се више свиђа у црној боји? ФОТО

Б92
Да ли вам се више свиђа у црној боји? ФОТО

Избор одговарајуће боје може битно да утиче на то да ли ће вам се неки аутомобил допасти или не. Мерцедес је свој нови спортски двосjед AMG GT на промотивним фотографијама приказао у три боје - црвеној, сребрној и жутој, а сада смо у прилици да видимо како овај аутомобил изгледа када је офарбан у црно.

Док једна боја може аутомобилу да одузме нешто од његовог изгледа, нека друга га може уqепшати, али ипак на крају све зависи од посматрача.

Произвођачи премијум аутомобила итекако су свjесни ове чињенице и спремни су да купцима понуде велики избор боја у различитим нијансама како би им изашли у сусрет.

Када је рijеч о супер-спортским моделима, међу најзаступљенијим бојама су црвена, сребрна црна и жута. Од ове четири, Мерцедес AMG GT нисмо видjели једино у црној боји. Захваљујући блогу MBpassion тај "пропуст" је исправљен.

Нови Мерцедесов модел у црној боји изгледа елегантније. Кобинација нијанси у унутрашњости усклађена је са бојом екстеријера и подсjећа на кабину луксузне лимузине.

Мерцедес AMG GT представљен је 9. септембра, а прво појављивање пред публиком имаће на предстојећем сајму аутомобила у Паризу.

Основни модел опремљен је 4.0 литарским В8 би-турбо мотором са 462 кс (339 kW) и 600 Нм максималног обтрног момента. Из стања мировања до брзине од 100 km/h аутомобил ће стизати за 4,0 с, уз максималну брзину од 304 km/h.

У снажнијој верзији, моделу AMG GT С, поменути В8 производи 510 кс (375 kW) и 650 Нм, а аутомобил од 0 до 100 km/h убрзава за 3,8 с. Максимална брзина електронски је ограничена на 310 km/h.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана