Да ли је ово најбољи Hyndai до сада?

Aгенције
Да ли је ово најбољи Hyndai до сада?

Сваком новом генерацијом аутомобила јужнокорејски произвођач подиже ниво квалитета својих модела. Најсвjежији примjер је Hyndai и10 за 2014. који је имао премијеру овог септембра на сајму аутомобила у Франкфурту.

Када су се тек појавили у Европи, пред корејским аутомобилима био је тежак задатак да се наметну купцима. У почетку их је пратио имиџ јефтиних и не превише квалитетних и допадљивих возила.

Постепено, та слика се полако мењала. Корејци су најпре почели да отварају фабрике аутомобила на европском континенту, а затим и развојне центре, са намjером да моделе за европског купца конструишу и производе у Европи. Напредак је из генерације у генерацију био евидентан.

Након нових генерација модела i30 и Санта Фе, на ред је дошао и нови i10, који је оставио снажан утисак на новинара британског Auto Axpressa. Погледајте зашто овај магазин тврди да је нови и10 најбољи Hyndai до сада:

Осим потпуно новог дизајна, Auto Express истиче се да је нова генерација овог малог градског аутомобила добила више простора у кабини и пртљажнику. Унутрашњост је сада практичнија, са пуно корисних отвора и касета за смjештај ситница, а побољшан је и квалитет материјала.

Аутомобил је знатно тиши у вожњи, захваљујући бољој изолацији путничког простора. Нови i10, према рjечима новинара, добро "пегла" неравнине на путу и у вожњи се понаша попут знатно већег аутомобила. Похвале иду и на рачун управљачког и кочионог система.

У закључку, констатује се да је нови i10 вjероватно најбољи Hyndai до сада, али да је то само почетак офанзиве корејског произвођача који планира да до краја 2017. у Европи представи 22 нова или обновљена модела.

Да ли мислите да корејски аутомобили данас могу равноправно да се носе са конкуренцијом на европском тржишту и колико је купцима још увек битно њихово порекло?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана