Да ли је Dodge овог пута претjерао?

Агенције
Да ли је Dodge овог пута претjерао?

У аутомобилском маркетингу све је мање табу тема, па ни показивање средњег прста на званичним рекламним фотографијама више не изненађује.

Новофоримирана Компанија FIAT Chrysler Automobiles презентовала је у уторак новинарима у САД петогодишње планове за све марке које послују у оквиру ове аутомобилске групације. Ипак, пажњу представника штампе привукла је брошура коју је новинарима подjелио амерички произвођач Dodge.

На једној од фотографија види се средњовечни мушкарац који ужива у дрифту за воланом спортског модела Challenger и, из неког разлога, показује кроз прозор средњи прст.

Можда је Dodge на овај начин желио да поручи мушкарцима како да успјешно прођу кроз кризу средњих година - купите Challenger и покажите свој став.

Друга контроверзна фотографија из прес материјала не оставља никакву недоумицу. На њој је приказан Dodge Charger уз пропратни текст у коме стоји да "ни један клинац није одрастао уз постер Passata на зиду своје собе".

С обзиром на маркетиншки приступ за који се опредjелио Dodge, може се стећи утисак да циљну групу купаца овог произвођача чине искључиво дjечаци и адолесценти. Или је можда исправније закључити да су мушкарци који купују ове моделе уствари незрели и још увијек помало дјеца?

У сваком случају, ово је прилика да се подсјетимо аутомобила чији су постери некада украшавали зидове наших соба и о којима смо као дјеца маштали - док нисмо одрасли и купили половни Пунто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана