Да ли је добио шта је заслужио?

Агенције
Да ли је добио шта је заслужио?

Свакодневно се сусрећемо са бахатим возачима и трпимо њихове несмотрене потезе. Да ли мислите да је возач црног Фокуса добио шта је заслужио?

Обилажење колоне са десне стране само је један од потеза који нас избацују из такта док нестрпљиво чекамо свој ред да прођемо кроз раскрсницу. Ситуација из Русије коју вам преносимо је честа појава и код нас. Са њом се сусрећу возачи који покушавају да из Булевара краља Александра, преко трамвајских шина, скрену лево у Рузвелтову улицу.

На мјесту попут овог свакодневно се појављује велики број возача који су паметнији од већине јер су пронашли начин да први прођу кроз раскрсницу. Нестрпљиви возач Форда Фокуса у журби није успио добро да процени ситуацију у сабраћају па је за посљедицу изазвао лакши судар са трамвајем.

На овом примјеру можемо да видимо колико проблема може да изазове безобзирно и бахато понашање појединих возача.

Осим што нарушава укупно одвијање система саобраћаја и уграожава безбједност осталих учесника, када ствари крену наопако један нестрпљиви човјек је у стању да изазове велику материјалну штету али и да учини да сви путници градског превоза, који су рачунали на то да ће стићи на своје одредиште, касне.

Нема потребе да даље набрајамо компликације које настају током обављања увиђаја, процеса кажњавања...

Надамо се да ће вам овај снимак помоћи да у тренутку у којем бисте можда и сами пожељели да заобиђете несконцетрисаног возача, који не прати дешавања око себе, да ипак савладате тај импулс јер је боље сачекати тих 15 секунди него изазвати много већи проблем несмотреним потезом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана