Да ли ће Римац понудити SUV модел?

ГС
Foto: Илустрација

Римац такође размишља о далеко бољим убрзањима и открива да је 1,85 секунди код Невере (0-96 км/х) резултат компромиса.

Римчев развојни инжењер који је имао ту част да због разних испитивања слупа 11 Невера, али и први који се провозао Пељешким мостом, ових дана је боравио у Монтереју, гдје је, између осталог, дао неколико занимљивих изјава.

Тако смо прво могли да сазнамо да Римац размишља о далеко бољим убрзањима и да је 1,85 секунди код Невере (за убрзање 0-96 км/х) резултат компромиса, преноси Б92.

Сада је пак открио и какав је Римчев став у погледу СУВ модела. На питање магазина Тhe Drive да одговори би ли Римац могао произвести изузетно профитабилни SUV модел, Ренић је одмахнуо главом и рекао:

"Никада. То је оно што Мате (Римац) каже."

Помало неочекивано јер су SUV манији до данас подлегли готово сви ексклузивни произвођачи, од Астон Мартина, преко Ламборџинија до Ферарија чији је Purosangue недавно представљен.

Овако чврста одлука објашњење има у сљедећем питању. Наиме, новинар је Ренића питао да ли ће Римац произвести јефтинији модел од Невере, у цјеновном рангу од 200.000 до 300.000 евра који би могао против Ферарија Ф8, а Ренић је на то одговорио:

"Желимо остати на страни високих перформанси. Врхунске перформансе, ексклузивност и мале серије."

Кад се све резимира, Римац сасвим сигурно неће ићи испод Невере по питању цијене и перформанси, што у преводу значи два милиона евра као доњу границу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана