Да ли ће овако изгледати нова Путинова лимузина? ФОТО

Agencije
Да ли ће овако изгледати нова Путинова лимузина? ФОТО

На конкурсу за дизајн нове службене лимузине руског предсједника, који су организовали произвођач аутомобила Marussia Motors и сајт Cardesign.ru, побjедили су Јарослав Јаковљев и Бернард Вил.

Рjешење ова два аутора проглашено је за најбоље у конкуренцији више од 120 пристиглих радова.

За разлику од класичних предсjедничких лимузина, код којих путничка кабина заузима највећи дио аутомобила, двојица дизајнера осмислили су елегантан концепт са веома дугачком хаубом и нешто краћим задњим дијелом.

Њихово рјешење представља спој традиционалног и модерног, а посебно је интересантан дизајн задњег дијела лимузине, на којем се истичу стоп свјетла и велики, централно постављени отвори издувних цијеви.

Дио кабине који је предвиђен за смјештај руског предсједника одвојен је има мјеста за 2+2 путника.

Није познато да ли је Путин већ видио побједничко рјешење, али је евидентно да оно изгледа неупоредиво љепше од варијанте коју је својевремено понудио руски произвођач ЗиЛ, а која се предсједнику није допала.

Подсјећамо, руски предсједник изразио је раније жељу да се умјесто у Мердесесовој лимузини убудуће вози у сличном аутомобилу домаће производње, али досадашња рјешења која су нуђена нису испунили његова очекивања. То је и био главни разлог зашто је организован конкурс за дизајн предсједничке лимузине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана