CLA Shooting Brake заокружује гаму компактних Мерцедеса

Aгенције
CLA Shooting Brake заокружује гаму компактних Мерцедеса

Пети и уједно посљедњи модел из нове генерације компактних Мерцедесових аутомобила са предњим погоном највјероватније ће бити купе-караван верзија модела CLA.

Када је 2012. представљена нова, потпуно редефинисана А класа, њемачки проивзођач је открио да ће гама аутомобила који су засновани на MFA платформи са предним погоном бројати пет чланова. У 2013. години новој А и Б класи прикључили су се Мерцедес CLA и цроссовер GLA.

Према писању магазина Car & Driver, преостало упражњено место попуниће модел CLA Shooting Brake, који ће стилски представљати умањену верзију Мерцедеса CLS Shooting Brake, и који ће се појавити 2014. Car & Driver наводи да је Мерцедес разматрао и Cabriolet и Roadster верзије А класе, али да су на крају предност дали моделу CLA Shooting Brake јер су сматрали да ће им такав аутомобил на тржишту донијети већи профит.

Очекује се да Мерцедес CLA Shooting Brake буде понуђен са сличном палетом четвороцилиндричних бензинских и дизел мотора који су доступни на другим моделима са предњим погоном ове њемачке компаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана