Цитроен увео ЧетГПТ у своја возила

Г.С.
Foto: Цитроен

Цитроен је увео ЧетГПТ технологију као помоћ при навигацији у склопу Конект Плус пакета.

Функција је доступна за моделе Ц4, Ц4 Џ, Ц5 Џ, Берлинго и СпејсТурер, те комерцијална возила Берлинго Ван и Џампи.

Уз ЧетГПТ технологију, Цитроен представља нови алат генеративне умјетне интелигенције који омогућава још флуидније и природније препознавање говора и пружа још више удобности у возилу с дигиталним асистентом који промовише интелигентан и интерактиван животни простор и олакшава свакодневни живот.

Развијена од стране ОпенАИ, ЧетГПТ  технологија је интегрисана у Цитроен инфотејнмент систем захваљујући СаундХаунд систему за препознавање говора и звука, преноси Кликс.

Побољшано препознавање говора једна је од главних предности ЧетГПТ- а. Захваљујући великом напретку у обради природног језика, препознавање говора је прецизније и брже, омогућавајући возачима интеракцију с возилом на природан и флуидан начин.

Возачи могу користити гласовне команде за обављање различитих задатака, попут подешавања температуре или навигације до одредишта, без скидања погледа с цесте. Али омогућује им пуно више и такође праве разговоре, у којима технологија као прави људски помоћник може одговорити на бесконачан број подручја општег знања.

У мају 2024. године проведени су тестови који су показали да је нови систем за готово 68% смањио број неспоразума који понекад доводе до одговора „Нисам разумио ваше питање“. Исти су тестови показали да је ниво флуидности и интерактивности технологије ЧетГПТ повећала кориштење препознавања говора за готово 70%.

Могућности примјене су бескрајне и доступне су за возила Ц4, Ц4 Џ, Ц5 Џ, Берлинго или Спејс Турер. ЧетГПТ је идеалан пратилац који обогаћује путовања породица и претвара их у корисно искуство за све.

Едукација и забава: На дугим путовањима ЧетГПТ претвара вријеме у аутомобилу у прилику за учење и забаву. Нуди едукативне квизове и игре погодне за све узрасте, укључујући различита подручја знања, од природних наука до класичне књижевности. Ова занимљива интеракција претвара путовања у забавне лекције, пружајући родитељима безбрижну вожњу, а дјеци забавну интелектуалну стимулацију.

Свакодневна помоћ: ЧетГПТ постаје непроцјењив алат за практичност у возилу који родитељима олакшава свакодневни живот. ЧетГПТ дјелује као интелигентни савјетник који вам помаже било да правите листу за куповину, тражите најближи дјечји парк или на путу бирате ресторан за породицу.

Безбрижност и удобност: ЧетГПТ доприноси опуштеној атмосфери и помаже у одржавању мира у возилу. Може предложити листу умирујућих пјесама за смиривање немирне атмосфере, причати приче које ће успављивати дјецу на дугим путовањима или вас упутити на одмориште са садржајем прикладним за породицу. Ове мале пажње чине сваки Цитроен безбрижном чахуром за родитеље и краљевством авантуре за дјецу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана