Citroen постаје јефтина аутомобилска марка

Агенције
Citroen постаје јефтина аутомобилска марка

Citroen би ускоро могао да почне да производи јефтиније аутомобиле. То је, уз нови приступ дизајну представљен на моделу C4 Cactus, дио стратегије који би убрзао опоравак овог произвођача, сматра ново руководство компаније.

Доласком на чело Peugeot-Citroenа (ПСА), нови шеф, Карлос Таварес, обијелоданио је планове за будућност компаније. Између осталог, његова замисао је да дистанцира брендове у оквиру ПСА.

Тако би се у врху понуде налазила ексклузивна, луксузна ДС марка која би била независна од Citroenа. Peugeot би био у нешто вишем разреду него што је то сада случај, док би Citroen производио јефтиније моделе, преноси Ројтерс.

Будући Citroenови модели разликовали би се и по дизајну од актуелне понуде. Промјене у дизајну већ се могу видјети на моделу C4 Cactus који је имао премијеру на ауто-салону у Женеви.

"Док се већина произвођача труди да њихови аутомобили имају спортски, агресивнији дизајн, Citroen ће ићи својим путем", објашњава главни дизајнер, Александре Малвал.

"Упркос дизајну којим се издваја од конкуренције C4 није замишљен да буде ексклузиван модел, већ аутомобил који се обраћа широј публици", каже Пјер Монферини, који је у Citroenу задужен за развој нових модела.

Остаје да видимо да ли ће нова стратегија дати жељене резултате и допринијети повећању продаје Citroenових аутомобила. Што се тиче Citroenа C4 Cactus, са цијеном од око 14.000 евра он и није толико приступачан како су најавили у француском произвођачу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана