Citroen DS3 Cabrio Racing Concept

Agencije
Citroen DS3 Cabrio Racing Concept

Како се приближава овогодишњи Goodwood Festival of Speed, све више произвођача најављује концепте, али и серијске аутомобиле који ће бити представљени током овог догађања. Један од њих је и Citroenов DS3 Cabrio Racing Concept.

Citroen је желио да у једном возилу обједини технологију модела DS3 Racing и Cabrio верзију обичног DS3, која је имала премијеру на ауто-салону у Паризу 2012.

У односу на модел са чврстим кровом, Cabrio Racing је 25 кг тежи, што значи да ће разлике у перформансама између та два аутомобила бити занемарљиве.

Концепт скреће пажњу посматрача својом мат графитном бојом каросерије, чију једноличност ремете контрастни црвени детаљи, и великим, 19 инчним алу фелнама.

Сличан стилски приступ примјењен је и у кабини аутомобила, на кожним спортским сједиштима и инструмент табли.

Аутомобил је погоњен истим 1.6 литарским THP турбо-бензинским мотором који покреће и Citroen DS3 Racing, али и Peugeot 208 GTi. Возачу је на располагању 150 kW / 204 кс.

Citroen је најавио да ће након промоције у Великој Британији, DS3 Cabrio Racing Concept моћи да виде и посjетиоци Сајма аутомобила у Франкфурту 2013, када треба очекивати и одговор на питање да ли ће се и када француски произвођач одлучити за серијску производњу овог аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана