Chevrolet Corvette ауто године магазина Motor Trend

Agencije
Chevrolet Corvette ауто године магазина Motor Trend

Популарни амерички ауто магазин Motor Trend прогласио је Chevrolet Corvette Stingray за "Најбољи аутомобил 2020".

Након опсежних тестирања, нова, 8. генерација чувеног америчког суперспортског модела добила ове године предност у односу на остале, "обичне" аутомобиле који су се у 2019. појавили на америчком тржишту.

Motor Trend бира аутомобил године на основу перформанси, укључујући шест кључних критеријума: безбједности, ефикасности, вриједности, напретка у дизајну, инжењерске изврсности и оцјене колико возило испуњава функцију за коју је намијењено.

У овој публикацији наводе да је Chevrolet Corvette са централно постављеним мотором модел за који није било много дилеме да ће бити изабран за "Аутомобил године".

Изузетно је похваљен због звучне изолације кабине, квалитетног дизајна ентеријера и употребљивости у свакодневној вожњи. Поред тога, ауто карактерише "невјероватно добар комфор у вожњи", а истовремено је и "машина врхунских перформанси".

Како је наведено, "Chevrolet Corvette се новом генерацијом више приближио Porscheu 911 него икада раније".

Осим "Аутомобила године 2020", Motor Trend је за "Камионет године 2020" изабрао Ram Heavy Duty, а звање "SUV године 2020" понио је Kia Telluride.

За "Особу године 2020" у свијету ауто-индустрије амерички магазин је изабрао предсједника и шефа дизајна Hyundai Мотор групације, Петера Шрајера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана