Cadillac - тако се пише ријеч елеганција

Aгенције
Cadillac - тако се пише ријеч елеганција

Cadillac је представио Елмирај Coupe Concept којим овај произвођач најављује свој будући топ модел.

Елмирај, који инспирацију црпи из модела Елдорадо из 1967, али и из Ciel Conceptа из 2011, наставља низ естетски веома успjешних концептних аутомобила овог произвођача.

Предњим дијелом доминира широка маска хладњака са великим Cadillac амблемом и специфични, танки, издужени фарови који залазе у блатобране аутомобила и који, уз слично дизајнирана стоп свјетла, дају овом концепту додатну дозу елеганције.

За разлику од дугачке предње хаубе, задњи дио концепта је сразмјерно кратак. Лијепе пропорције заокружене су 22 инчним алу фелнама.

Унутрашњост Елмираја је подједнако футуристичка и луксузна.

Употребљени су скупоцјени, квалитетни материјали од коже и дрвета, а посебно се истиче необичан дизајн сједишта.

У аутомобилу има мјеста за 4 особе. С обзиром да је ријеч о купеу, инжењери су покушали да олакшају улаз путницима који сједе позади, тако што предње седиште склизне 25 цм напред, док се истовремено задње седиште помери такође напред, за 10 цм.

Када се особа смјести у своје сједиште, оно се аутоматски враћа позади у уобичајену позицију.

На централној конзоли налази се велики екран неправилног облика. Брзиномјер и обртомјер задржали су своје препознатљиве аналогне форме иако се и ови инструменти налазе на дигиталном дисплеју испред возача.

Cadillac није објавио детаљне техничке спецификације, али је потврдио да концепт за погон користи 4.5 литарски twin-turbo V8 мотор који производи око 500 кс и близу 700 Нм максималног обртног момента.

У компанији кажу да аутомобил користи шасију и друге конструктивне елементе будућег топ модела, али нису прецизирали о каквом возилу је ријеч. У сваком случају, било би занимљиво видети серијски модел заснован на концепту Елмирај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана