Cadillac представио нови Escalade

Aгенције
Cadillac представио нови Escalade

Cadillac је објавио фотографије и техничке детаље четврте генерације луксузног SUV модела Escalade, чија ће производња почети у пролеће 2014.

Escalade као препознатљиви симбол моћи не трпи драстичне промене у дизајну. Због тога је амерички произвођач задржао основну стилску концепцију свог великог SUV возила.

Карактеристична коцкаста форма остала је непромењена, али је предњи дио добио савременији изглед, усклађен са најновијим моделима Cadillacа. Једно од његових обиљежја су ЛЕД фарови из више сегмената, чија се кућишта завлаче дубље у предња крила возила.

Стоп свијетла су изразито уска и продужена по вертикали, тако да се простиру до самог крова.

Нови Escalade има електропреклопиви трећи ред сједишта као стандардни дио опреме, а четврта генерација овог модела биће доступна у двије верзије.

Стандардни модел има међуосовинско растојање од 2.946 мм, док дужина износи 5.180 мм. Код продужени верзије размак између предње и задње осовине је 3.302 мм, а возило је дугачко 5.698 мм. Предности дужег модела огледају се у додатном простору за путнике у трећем реду седишта и у већем пртљажнику.

За возило тако великих димензија одабрани су и одговарајући точкови - 20 инчне алу фелне су стандард, док су као опција доступни точкови од 22 инча.

Веће разлике у односу на претходни модел могу се видјети у кабини. Унутрашњост је модернизована и опремљена још квалитетнијим материјалима.

Најупечатљивију промјену представља дигитални 12,3 инчни дисплеј који је замјенио класичну инструмент таблу. На централној конзоли доминира екран мултимедијалног CUE система.

За један овако луксузни модел обавезни су и садржаји попут грејања и хлађења седишта, а укупном доживљају престижа доприносе материјали од коже и дрвета.

Како би путницима вожња била још пријатнија, унапређена је и звучна изолација кабине, а они на задњим сjедиштима могу да уживају у аудио/видео садржајима који се репродукују преко опционог Blu-Ray/DVD плејера и деветоинчних екрана.

Побољшан је и управљачки систем и шасија, а као стандард Escalade има Magnetic Ride Control систем ослањања.

У нови Escalade уграђени су и бројни безбjедносни системи. Уз стандардне ваздушне јастуке ту је и нови, централно постављени аирбаг који се активира између возача и сувозача.

Осим две дужине каросерије, купци ће моћи да бирају између модела са 2WD и 4WD погоном. Снагу ће испоручивати 6.2 литарски V8 са директним убризгавањем који производи 426 кс (313 kW) и максимални обртни момент од 623 Нм.

У поређењу са одлазећим моделом, нови Escalade снажнији је за око 5% и развија за 10 одсто већи обртни момент. Мотор је повезан са шестобрзинским аутоматским мењачем.

Подаци о потрошњи и цијенама за сада нису саопштени.

Cadillac Escalade 4. генерације стиже у продајне салоне у прољеће 2014.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана