Bugatti почео испоручивати Chiron Super Sport, кошта 3,2 милиона еура и изгледа брутално

Кликс
Foto: принтскрин

Bugatti је почео испоручивати купцима прве примјерке модела Chiron Super Sport, а један од њих је прошао специјални третман Sur Mesure програма.

Из Bugattija је стигла званична потврда да су почеле испоруке модела Chiron Super Sport, хипераутомобила који је представљен у јуну 2021. године и који представља један од најбржих аутомобила које је француски бренд произвео у својој историји.

Међутим, један Chiron Super Sport има уникатни изглед, који је резултат рада Sur Mesure програма. Аутомобил краси Vagues de Lumiere боја која је осмишљена током блиске сурадње тима из Sur Mesure програма и купца аутомобила. Ручно рађени узорак "опонаша" начин на који се свјетлост рефлектира о каросерију Chiron Super Sport.

Bugatti је такође потврдио да су сви планирани примјерци поменутог модела резервисани те да постоји дуга листа уколико се један слот отвори. Сретника је јако мало, јер Bugatti не намјерава произвести више од 9 примјерака, знатно мање у односу на 30 примјерака модела Chiron Super Sport300+.

У поређењу са стандардним Chironom, Chiron Super Sport има измијењену каросерију која је продужена за 25 цм у сврху оптималног протока зрака при великим брзинама. Познати 8,0-литарски qуад-турбо мотор развија бруталних 1.577 КС и 1.600 Нм обртног момента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана