Бугати Вејрону одузета титула најбржег серијског аутомобила на свијету

Агенције
Бугати Вејрону одузета титула најбржег серијског аутомобила на свијету

Бугатијевом моделу "Вејрон Супер Спорт" одузета је титула најбржег серијског аутомобила на свијету, потврдили су из организације Гинисових свјетских рекорда.

Бугати је лишен ласкавог признања након што је утврђено да је на аутомобилу на коме је , преко скоро три године извршен тест уклоњена електронска блокада максималне брзине па аутомобил није одговарао перформансама серијског аутомобила који је лимитиран на 415 km/h.

У јулу 2010. године Пјер Хенри Рафанел је поставио рекорд од 430 kh/h у Бугати "Вејрон Супер Спорт"- у, међутим, серијски модел је електронски ограничен на "само" 415 km/h тако да су из Гиниса одлучили да пониште овај свjетски рекорд.  

Ако се питате као то да скоро три године није интервенисао тим Гинисових рекорда, одговор је у прошлонедjељном нападу америчког Хенси "Венома ГТ" на исти рекорд.  

Након што је Хенеси "Веном ГТ" прошле недjеље достигао брзину од 427 km/h и тврдио да је најбржи серијски аутомобил на свијету, контактирани су званичници Гинисових рекорда, који су признали да је укидање електронске блокаде на "Вејрону" модификација аутомобила која је по правилима забрањена.

За сада је титула најбржег серијског аутомобила на свијету враћена "Ultimate Aero GT"-у, а Хенеси Веном ГТ ће морати да уради званичан тест у присуству Гинисових знваничника како би се нашао на овој листи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана