Брабус направио Mercedes-Benz G-Klasu pickup, кошта 750.970 еура

Кликс
Foto: принтскрин

Из Брабусове радионице је стигло још једно импресивно возило, а то је пицкуп верзија моћне Г-Класе.

Мерцедес-Бенз X-Класа била је промашај за њемачку компанију јер није успјела понудити другачије искуство од много јефтиније Нисанове Наваре на којој је базирана, а неким ентузијастима још увијек није јасно зашто у Мерцедесу једноставно нису искористили невјероватно моћну платформу коју користи екстремно популарна Г-Класа.

Г-Класа се веома ријетко може добити као пикап, али не директно од произвођача јер је ријеч о конверзијама. Те конверзије су веома скупе због обилног процеса редизајнирања каросерије, Међутим, Брабусови експерти су управо завршили рад на таквом возилу.

Посао је одрађен изузетно детаљно, а АМГ-ов 4,0-литарски твин-турбо мотор сада развија 800 КС и 1.000 Нм обртног момента. За убрзање од 0 до 100 км/х потребно је 4,8 секунди, док максимална брзина износи 210 км/х.

Каросерија је лакирана у специјалну Дајмонд перла бијелу боју, а садржи карбонске детаље који унапређују дизајн. Г-Класа је добила спортски издувни систем.

Унутрашњост је луксузна и пресвучена Вајт Хит кожом, а такође је украшена низом црних карбонских детаља, од арматурне плоче до панела врата.

Иако је луксузан, овај пикап ипак има витло и резервни точак, сет 22-инчних Моноблок ХД Форгед фелуга које су спремне за оф-роад услове.

Цијена износи 750.970 еура.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана