Богати колекционари у борби за нови Бондов Астон Мартин

Агенције
Богати колекционари у борби за нови Бондов Астон Мартин

Иако је Астон Мартин ДБ10 креиран искључиво за најновији филм о чувеном британском тајном агенту, један примјерак овог модела ипак ће завршити у гаражи неког од богатих заљубљеника у спортске аутомобиле.

Један од десет примјерака Астон Мартина ДБ10, који су израђени за потребе снимања филма Спецтре, биће понуђен 18. фебруара на продајној аукцији у Лондону. Возило за које ће се надметати потенцијални купци са најмање милион фунти у џепу (процјењује се да ће коначна цијена премашити ту суму), једно је од два која су коришћена у промотивне сврхе приликом премијере филма и није модификовано због снимања.

Базиран на Астон Мартину В8 Вантаге, ДБ10 има каросерију од угљеничних влакана и јединствени, ручно направљени ентеријер. За погон је употребљен 4.7 литарски В8 повезан са шетобрзинским мануелним мјењачем, који омогућава да Бондов аутомобил достигне 305 km/h.

Посебна драж ове аукције је то што је у питању једини ДБ10 који ће бити понуђен на продају, а колекционаре ће обрадовати и податак да аутомобил носи потпис актуелног агента 007 - глумца Данијела Крејга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана