BMW званично потврдио долазак модела М3 Тоuring

Г.С.
BMW званично потврдио долазак модела М3 Тоuring

Недуго након што су се појавиле шпекулације, компанија BМW је званично потврдила да намјерава произвести М3 Тоuring.

BМW је саопћио да ћемо дефинитивно видјети караванску изведбу надолазеће шесте генерације модела М3. Биће то прва званична М-перформанце верзије Серије 3 Тоуринг, а директни ривали ће бити Мерцедес-АМГ Ц63 Естате и Ауди РС 4 Авант.

Потврђено је и да ће нови БМW М3 Тоуринг покретати 3,0-литарски шестоцилиндрични тwин-турбо бензински мотор који се такођер налази испод хаубе СУВ-ова високих перфоманси, а то су X3 М и X4 М. То значи да ће снажни М3 Тоуринг развијати 503 КС и 600 Нм обртног момента.

Нови модел ће имати погон на сва четири точка, али ће се сва снага моћи пребацити на стражње точкове. БМW је потврдио и да ће караван имати шири траг точкова од стандарног модела, као и побољшани овјес и моћније кочнице.

Развој модела М3 Тоуринг је још увијек у раној фази двогодишњег развојног циклуса, тако да ћемо га видјети најраније 2022. године. Први тестни примјерци се очекују на цестама за неколико мјесеци, као и прототипи за стазу који ће се појавити на Нурбургрингу.

Званичних фотографија нема, али је магазин АутоЕxпресс објавио своје рендере креиране на основу потврде из БМW-а да ће модел дијелити неке козметичке детаље са стандарним моделом М3.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана