“BMW X4” је спреман

Агенције
“BMW X4” је спреман

Минхен - Ово су ексклузивне фотографије новог модела аутомобила “BMW” под ознаком “X4”, а то је више него јасан знак да се баварска компанија припрема да поред постојећих модела “X5” и “X6” постави још један модел који би попунио празнину која очигледно постоји у овој серији возила са ознаком “X”, преносе агенције.

И док многи сматрају “X6” једним од најуспјешнијих модела у “BMW-ovoj” историји, докле изгледа сам “X6” никада није успио да постане прави хит на тржишту.

Поред своје агресивне појаве и жеље других прозвођача да копирају овај необични дизајн и концепт, мањак практичности у односу на “X5” учионио је да овај аутомобил, који представља мјешавину једног СУВ-а и купеа, ипак затражи да се у породици појави још један члан.

Ову вијест недавно је потврдио и шеф “BMW-a” Норберт Рајтхофер, који је указао да ће нови “X4” бити израђен на бази модела “X3” и представљаће за њега оно што је моћни “X6” за “X5”.

То највјероватније значи да “X4” позајмљује и свој погонски систем од модела “X3”, односно агрегате са турбопуњачем са 240, односно 300 KS, са два, односно три литра запремине.

Такође, могуће је да ће неким тржиштима бити намјењени и агрегати са мање снаге (182 коња).

Уједно, готово је извјесно да ће нови “X4” бити опремљен новотаријама из система за уштеду горива, које долазе под ознаком “Efficient Dynamics”.

“BMW X4” ће по својим димензијама бити готово идентичан моделу “X3”, с тим да ће бити нешто нижи од њега.

Оно што остаје јесте да се види да ли ће нови “X4” успјети да поврати одушевљење које је владало оних дана када је “X6” по први пут показивао свој савршени спој љепоте и снаге.

Како ни конкуренција никада не спава, “BMW X4” ће морати да буде “згоднији” од њихових адута, који ће се веома брзо појавити у виду “Мерцедесових” кросовера са изгледом купеа, који ће бити базирани на платформама “А” и “Б” класе.

Такође, конкуренти новој “X4” звијезди биће и “Audi Q5”, а можда и “Lend Rover Evok”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана