BMW спрема компактну лимузину са предњим погоном?

Aгенције
BMW спрема компактну лимузину са предњим погоном?

Према најновијим вијестима, будућа седан верзија Серије 1 дијелиће платформу са моделом BMW Серије 1 GT и новим MINI хечбеком.

Нова компактна лимузина баварског произвођача има радни назив NES (New Entry - level Sedan) и биће дио нове генерације BMW-ових аутомобила са погоном на предње точкове. Лансирањем овог модела BMW ће постати конкурентнији другим њемачким премијум произвођачима који у компактном аутомобилском сегменту већ имају сличне моделе попут Аудија А3 Sedanили Мерцедеса CLA.

Позивајући се на извор из BMW-а, Automotive News пише да ће лимузина Серије 1 бити веома значајан модел у у гами аутомобила баварске компаније.

"Биће то кључни модел за нашу стратегију раста, нарочито у САД и Кини, гдjе је продаја малих премијум аутомобила у порасту", кажу у BMW-у.

Према истом извору, нови модел могао би да се нађе у продајним салонима 2017. године. Иако је још увијек рано говорити о погонским јединицама, у обзир долазе троцилиндрични и четвороцилиндрични мотори, као и Plug-In Hybrid.

Остаје да се види да ли нови планови о компактној лимузини са предњим погоном искључују раније најављени седан базиран на актуелној Серији 1, са погоном на задње точкове.

Прочитајте више о будућем BMW-у Серије 1 GT.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана