BMW серије 2 одличан на америчком креш тесту

Агенције
BMW серије 2 одличан на америчком креш тесту

BMW серије 2 савладао је са одличним оцjенама веома захтjеван тест "малог преклапања приликом судара" који је развио Амерички институт за безбjедност на путевима (IIHS).

Веома захтjеван тест, који је 2012. године увео Амерички институт за безбjедност на путевима, ставио је већину произвођача аутомобила на тешке муке. Вечина модела, укључујући и оне који припадају премијум сегменту, заказала је на овом тестирању.

Двије године касније, BMW је са произвео свој први модел који је оцијењен са "добар" или "прихватљив" на овом тесту и уз то је добио препоруку института.

Истраживања су показала да се четвртина свих смртних случајева у саобраћајним несрећама са фронталним сударима дешава приликом судара гдје долази до малог преклапања површина. Такви судари дешавају се најчешће на двосмјерним путевима. Брзина удара на тесту остала је 64 km/h, али површина преклапања смањена је на 25 %.

Иако можете помислити да се BMW распао приликом судара, такво понашање је предвиђено, а на снимцима можете видjети да је простор за путнике остао веома добро заштићен и да су ваздушни јастуци спречили да лутка дође у контакт са тврдим површинама у кабини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана