BMW распродао планирану годишњу производњу модела i8

Aгенције
BMW распродао планирану годишњу производњу модела i8

Судећи према изјави челника баварске компаније, спортски хибридни BMW почиње да оправдава новац уложен у његов развој и производњу.

Иако је од представљања модела BMW i8 на салону аутомобила у Франкфурту протекло тек нешто више од два мjесеца, њемачка компанија тврди да је интересовање купаца за овим моделом премашило сва њихова очекивања.

"Број наруџбина које смо примили већ је достигао цјелокупну планирану годишњу производњу овог модела", изјавио је шеф продаје BMW-а, Иан Робертсон, не прецизирајући о којој се количини ради.

Ако знамо да је BMW на премијери у Франкфурту најавио да планира годишњу производњу од око 10.000 јединица, долазимо до приближног броја наручених возила.

Што се тиче другог аутомобила из нове серије "i", електричног BMW-а i3, Робертсон је био одређенији. Он је казао да је његова компанија примила готово 10.000 наруџбина за овај модел, који је званично почео да се испоручује у Европи тек у новембру 2013. године, док је почетак продаје на тржиштима САД и Кине заказан за почетак 2014.

У октобру се, такође према ријечима званичника BMW-а, број заинтересованих купаца модела i3 кретао око 8.000.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана