BMW М3 sedan у Женеви 2013?

Агенције
BMW М3 sedan у Женеви 2013?

Концепт М модела најновије генерације BMW-а Серије 3 требало би да има свjетску премијеру на Сајму аутомобила у Женеви, у марту 2013. Серијска верзија ће у том случају бити представљена до краја исте године, да би се у продаји појавила у прољеће 2014.

Најновије информације долазе од неименованог извора из баварске компаније, који је потврдио и да ће нови М3 бити опремљен шестоцилиндичним турбо-пуњеним мотором који ће развијати око 450 кс, што ће представљати повећање у односу на актуелни V8 и његових 420 кс.

Мотор ће осим лимузинске верзије са 4 врата покретати и будући М3 купе, који би према ранијим најавама могао да понесе ознаку М4.

Како преноси магазин Autoweek, могуће је да ће нови М3 по први пут бити понуђен купцима без ручног мењача, а аутомобил би у том случају био опремљен искључиво седмостепеном трансмисијом са дуплим квачилом.

У међувремену, прототип новог BMW-а М3 са 4 врата снимљен је током љетњег тестирања у Шпанији. Осим у дјелимично камуфлираној спољашњости, љубитељи спортских модела баварске компаније могу да уживају и у звуку новог мотора:

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана