BMW i3 без маске

Aгенције
BMW i3 без маске

Прве фотографије електричног модела i3, који ће бити представљен 29. јула, доспјеле су на интернет и пре званичне премијере овог аутомобила.

О BMW-у i3 већ је познато доста детаља, али је његов коначни изглед био тајна, с обзиром да су прототипови коју су до сада фотографисани били потпуно или дјелимично прекривени маскирним фолијама.

Захваљујући холандском аутомобилском сајту Autoblog.nl који је објавио прве фотографије BMW-а i3, у прилици смо да се упознамо са дизајном овог електричног модела.

Иако су фотографије нешто лошијег квалитета, оне нам пружају увид у спољашњост, као и у детаље ентеријера возила.

Серијска верзија је обликована прагматичније у односу на концепт из 2011, али задржана су задња врата која се отварају у супротном смјеру. Она су уједно и знатно краћа од предњих и слично решењу на моделу MINI Clubman, могу се отворити тек када су отворена и предња врата.

Ради поједностављења и појефтињења производње, одустало се и од стаклених површина на доњим дјеловима врата.

Изглед предњег и задњег дела BMW-а i3 остао је прилично вјеран концептном рјешењу.

Унитрашњост аутомобила је и даље у футуристичком стилу, премда не у толикој мјери као што је то био случај код концепта.

То је најприметније на волану и стубу управљача који има необично дизајниране команде, а ту су и два екрана са свим информацијама које су неопходне у вожњи. Стандардна инструмента табла замјењена је дигиталном која подсјећа на неку врсту таблет рачунара, док се сличан такав екран налази на врху централне конзоле у виду мултимедијалног уређаја.

 

У очекивању званичне премијере, која ће се одржати истовремено у Лондону, Њујорку и Пекингу, BMW је недавно објавио и цијену модела i3 који ће, рецимо, у Њемачкој коштати од 34.950 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана