BMW Alpina представила XB7 Manufactur, цијена 190.500 евра

Г.С.
Foto: Alpina

Alpina је представила побољшану верзију модела XB7, која носи ознаку Мануфактур.

СУВ високих перформанси добио је нове фелге, више коже у унутрашњости и шири избор опција персонализације за моделску 2025. годину. BMW Alpina XB7 је модел присутан од 2020. године, али је значајно обновљен 2022. године. Управо на том фацелифту је заснован и нови XB7 Manufactur за 2025. годину, но доноси и неке додатне карактеристике како би био привлачнији купцима луксузних СУВ-ова.

Промјене екстеријера су ограничене на нови сет 23-инчних Alpina Classic кованих фелги с Алуминиум Сатин завршном обрадом те на нешто наглашенији стражњи дифузор. Каросерија је доступна у Alpina плавој и Alpina зеленој ИИ боји, а на располагању су и друге опције из БМЕ Индивидуал каталога. Све се могу комбиновати с Black Line и Алуминиум Satin Line опремом, чиме се додају црни или сјајни детаљи екстеријера и унутрашњости, преноси Кликс.

BMW Alpina XB7 Manufactur стандардно долази с додатном кожом у унутрашњости, но највише пажње ипак привлачи Лавалина опција потпуно кожног интеријера. Ово захтијева више од 100 сати ручног рада за резање и шивање 427 комада коже. Пресвлаке су доступне с било којом завршном обрадом, а ту су и Manufactur ознаке на патосницама те специјална плочица на централној конзоли.

Испод хаубе се налази 4,4-литарски V8 тwin-турбо мотор, који развија 621 КС и 800 Nm обртног момента. Снага се преноси на сва четири точка путем осмостепеног аутоматског мјењача и BMW-овог xDriveе система, а СУВ је опремљен и електронски варијабилним стражњим диференцијалом с ограниченим проклизавањем. У поређењу са стандардним моделом BMW X7, Alpina XB7 има спортски подешени зрачни овјес који се аутоматски спушта при већим брзинама. Управљач постаје оштрији, а за заустављање се брине кочиони систем високих перформанси с већим бушеним дисковима и плавим кочионим клијештима.

Alpina је досад произвела 2.880 примјерака модела XB7, од чега 550 за европско тржиште. ЦИјена модела BMW Alpina XB7 Manufactur (2025) у Њемачкој износи 190.500 евра, док се испоруке очекују у марту наредне године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана