Bетмобил од пола милиона долара

Агенције
Bетмобил од пола милиона долара

Реновирани Бетмобил из 1963. на аукцији слиједећег мсеца.

Као што свака генерација има свог Бетмена, тако има и свој б. Без обзира на то да ли изгледа као стари линколн или као неко супермодерно ратно возило, увек је очигледно да припада “Витезу Таме”.

1963. то возило је било олдсмобил 88, који је широм Америке промовисао Бетменов омиљени сладолед ол стар дајариз. Како преноси часопис “Батман’с Батмобиле”, ауто који је рекламирао поменути сладолед нестао је 1966. Када је пронађен и враћен власнику, овај га је продао за 200 долара. Ауто је на крају завршио на једној ливади у Њу Хемпширу, гдје је деценијама чамио, све док није поново откривен 2008. Након тога је реновиран и сада је спреман за аукцију која ће се одржати у децембру. Почетна цијена? 90.000 долара.

“Овај ауто представља јединствено парче изгубљене америчке поп културе” каже Маргарет Бенет, директорка аукцијске куће Heritage Auctions “Након што је одвежен са ливаде на којој је трулио деценијама, промjенио је неколико власника. Посљедњи власници, људи из компаније “Toy Car Exchage” рјешили су да уложе новац, да га комплетно офарбају, уграде оригинални мотор као и све друге оригиналне дjелове. Као што видите, то су урадили савршено.”

Аукцијски стручњаци очекују да ће ауто достићи много већу цену од почетне – вjероватно око 500 000 долара, а можда и више. Након што су га купили, људи измпаније “Toy Car Exchage” су га смjестили у једну радионицу у Сакраменту, гдjе се наредне три године марљиво радило на његовом реновирању. Крајњи резултат је толико добар да је по љепоти можда премашио и бетмобил из серије “Бетмен” из 1966, а сасвим сигурно је бољи од тамблера из Нолановог “Бетмена”. Судећи по ономе како сада изгледа, уопште не треба да чуди што ће на аукцији вјероватно достићи цијену новог модела ламбордгинија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана