Бесплатна вожња Теслом S од Атлантика до Пацифика

Агенције
Бесплатна вожња Теслом S од Атлантика до Пацифика

Илон Маск објавио је на свом Twitter налогу да је његова компанија проширила мрежу суперпуњача у САД. Власници Модела S сада могу да стигну од једне до друге обале те земље користећи искључиво ове специјалне станице за брзо пуњење.

"Мрежа суперпуњача сада повезује Њујорк са Лос Анђелесом и тренутно покрива отприлике, 80 одсто популације САД", изјавио је Маск.

Тесла Моторс изградио је у Сjеверној Америци укупно 70 станица за брзу допуну батерија.

У плану је да се покрију готово сви велики градови у Сједињеним Државама и Канади, како би возачи могли да прелазе велике дистанце између удаљених мjеста, а да притом не морају да плаћају за утрошену енергију, с обзиром да је услуга коришћења суперпуњача бесплатна за власнике Модела S.

Тренутно се на овим станицама могу пунити батерије само на моделу Тесла S у верзији од 85 kWh. Пуњење траје 30 минута, а након тога аутомобил је у стању да пређе око 270 км.

То у пракси значи да ће возач Тесле S који крене из Њујорка у Лос Анђелес, да би прешао раздаљину између та два града која износи око 4.500 км, морати да се заустави 15-ак пута и да се на станици за пуњење задржи око пола сата прије него што настави пут.

Иначе максималан домет модела Тесла S од 85 kWh са једним пуњењем батерија износи 426 км. Међутим, ову дистанцу могуће је прећи само ако се пуњење обавља на стандардним пуњачима, за шта је потребно 9 сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана