Београдски сајам: Најскупљи BMW вриједан 174.462 евра нашао свог купца

Б92
Београдски сајам: Најскупљи BMW вриједан 174.462 евра нашао свог купца

Београд - Најскупљи и најексклузивнији BMW модел који је изложен на Салону аутомобила у Београду, SUV X5 М, продат је трећег дана ове манифестацијe.

Нови BMW X5 М, који је српску премијеру имао управо на Београдском сајму, након представљања на салону у Женеви, продат је по сајамској цијени од 174.462 евра.

Аутомобил је погоњен моћним 4.4 литарским twin-turbo V8 мотором који производи 575 коња, у распону од 6.000 до 6.500 о/мин, док максимални обртни момент износи 750 Нм.

Снага се преноси на сва 4 точка помоћу новог, осмобрзинског М Steptronic аутоматског мијењача, који је добио предност у односу на стари шестостепени аутоматик.

BMW X5М из мјеста до стотке убрзава за 4,2 с, док је максимална брзина лимитирана на 250 km/h

Поред овог модела, на штанду BMW-а у Хали 1 посjетиоци по први пут у Србији земљи могу да виде рестилизовану Серију 1.

Најмањи BMW прошао је кроз обиман редизајн како спољашњости тако и унутрашњости. Интервенције су уочљиве на фаровима, који су добили динамичнији облик, док је маска хладњака нешто шира, а измјењен је и браник.

LED дневна свијетла су од 2015. стандардни дио опреме, док купци први пут као опцију могу да добију фарове са комплетном LED технологијом.

Рестилизовани BMW Серије 1 изгубио је карактеристична стоп свjетла која су се налазила на угловима каросерије.

Умjесто њих, уграђене су веће, дводијелне свјетлосне групе које једним дијелом заузимају површину врата пртљажника. Поред тога, преобликован је и задњи браник аутомобила.

BMW је у ентеријеру измјенио дизајн команди за радио и клима уређај, екран мултимедијалног система и још неке украсне детаље.

 

На Сајму аутомобила изложени су и BMW Х4 и нови Х6, а највеће интересовање влада за моделима Џ3, као и за Серијама 3 и 5 за које још од фебруара 2015. важе посебне погодности при куповини.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана