Бекам сувласник компаније која олдтајмере претвара у електричне

ГС
Бекам сувласник компаније која олдтајмере претвара у електричне

Суперстар Дејвид Бекам најављен је као инвеститор у аутомобилској компанији која обнавља старе класике и претвара их у електричну енергију.

Бивши фудбалер Енглеске, Манчестер Јунајтеда и Реал Мадрида Бекам, који је недавно основао свој властити професионални МЛС фудбалски тим, Интер Миами, у САД су преузеле 10 одсто удјела у британском предузећу Луназ.

Британска компанија је већ изградила први на свијету потпуно електрични спортски аутомобил Ранге Ровер, Бентлеи, Роллс-Роице и Јагуар путем своје марке Луназ Десигн.

Откако је Луназ започео производњу својих првих аутомобила 2019. године, привукао је потпуно нову генерацију на неке од најцјењенијих марки у историји. Сједиште компаније је у Силверстонеу, британском напредном средишту аутомобилске технологије, преноси б92.

То је најбрже растуćа и сада највећа компанија по производном простору и запосленима у оквиру кластера Silverstone Technologi.

Бекам, 46, рекао је: "Луназ представља најбоље британске домишљатости и у технологији и у дизајну. Компанија ме је привукла њиховим радом на обнављању неких од најљепших класичних аутомобила кроз убрзање и електрификацију".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана