Бајка на точковима: Нови Астон Мартин из 1959. године

Aгенције
Бајка на точковима: Нови Астон Мартин из 1959. године

CC100 Speedster показује у ком правцу ће ићи будући дизајнерски афинитети ове компаније, а сам ауто је инспирисан култним DBR1 аутомобилом, који су Керол Шелби и Рој Салвадори возили 1959. године на трци "24 часа Ле Мана", преносе агенције.

Реномирани британски произвођач аутомобила Астон Мартин планира да свој 100. рођендан прослави на спектакуларан начин, представивши јавности концепт модерне верзије свог чувеног тркачког аутомобила из 1959. године.

CC100 Speedster на тај начин показује и у ком правцу ће можда ићи будући дизајнерски афинитети ове компаније, а сам ауто је инспирисан култним DBR1 аутомобилом, који су Керол Шелби и Рој Салвадори возили те године на трци "24 часа Ле Мана".

Возило ће имати шестолитарски V12 мотор, који ће од брзину од 100 км/х развијати за четири секунде, а максимална брзина ће му бити 290 км/х.

Занимљиво, већ је нашао свог купца: продат је за 500.000 фунти.

- Он представља наше фантастично спортско насљеђе, наше изванредне дизајнерске способности, наше врхунско инжењерско знање и, изнад свега, наш пустоловни дух – рекао је др Улрих Без, шеф Астон Мартина, који га провозао у Нирбургрингу.

Иначе, оригинални DBR1 се сматра једним од највриједнијих кола у историји, пошто је прошле године један примјерак продат за 20 милиона фунти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана