"Аутомобилска индустрија сумња у електрична возила"

B92
Foto: NBC

Извршни директор Тојоте Акио Тојода тврди да постоји "тиха већина" људи у аутомобилској индустрији којој он припада, а који се питају да ли су електрична возила једини пут напријед.

 

 

Док је недавно разговарао са новинарима на Тајланду, Тоиода је поновио своје увјерење да је најбољи пут напред развој низа различитих технологија погонских агрегата, укључујући хибриде, плуг-ин хибриде, возила на водоник и електрична возила.

Ово је упркос чињеници да су се многи од највећих свјетских произвођача аутомобила већ обавезали на потпуно електричну будућност.

"Људи укључени у ауто индустрију су углавном тиха вец́ина", рекао је Тоиода новинарима.

"Та тиха већина се пита да ли је електрична возила заиста у реду имати као опцију. Али они мисле да је то тренд па не могу да проговоре... Прави одговор је још увек нејасан, не би требало да се ограничавамо само на једну опцију."

Тоиода је више пута оповргао тврдње индустрије да су електрична возила једини пут напред. Он је признао да су се његови напори да своје мишљење пренесу заинтересованим странама и владиним званичницима показали заморним, али је рекао за Волстрит џорнал да су алтернативе електричним возилима почеле да наилазе на "топлији пријем" међу владиним званичницима и медијима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана