Аутомобил од 2,5 милиона евра добио власника у Загребу

24sata.hr
Аутомобил од 2,5 милиона евра добио власника у Загребу

Један од најскупљих и најријеђих супераутомобила на свијету, либански Lykan Hypersport, одскора се вози и хрватским путевима.

Lykan Hypersport који је произведен у само седам примјерака, фотографисан је на улицама хрватског главног града. Осим што самом својом појавом привлачи пажњу љубитеља аутомобила, посебну сензацију изазива то што носи загребачке регистарске ознаке.

Аутомобил производи блискоисточна компанија W Motors. Унутрашњост је пресвучена кожом која је прошивена златним концем, док су у систем LED освjетљења уграђени дијаманти.

Lykan Hypersport добија погон од 3.7 литарског централно постављеног шестоцилиндричног мотора са два турбо пуњача. У стању је да развије 750 кс и максимални обртни момент од 1.000 Нм, а према тврдњама произвођача, аутомобил из места до 100 km/h стиже за 2,8 с, док његова максимална брзина износи 395 km/h.

Како сазнаје портал 24sata.hr, аутомобил има преносне регистарске таблице, које припадају фирми Римац Аутомобили, познатој по електричном супераутомобилу Concept One.

Новинари су зато питали власника ове компаније, Мату Римца, да ли Lykan Hypersport у његовом власништву.

"Ха, ха, немам ја толико новца да бих га купио. Није мој. Али да, Lykan се налази код нас у фирми. Нажалост, о пројектима и прототиповима на којима радимо за друге компаније не смијем говорити", био је загонетан Римац, који није рекао је ли он возио Lykan Hypersport.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана