Аустралијски полицајци возиће се са стилом

Агенције
Аустралијски полицајци возиће се са стилом

Када је ријеч о патролним аутомобилима, ни једна полиција у свијету не може да се мјери са оном у Дубаију. Ипак, многи ће позавидети полицајцима из Новог Јужног Велса у Аустралији који ће ускоро сјести у Porsche 911.

Porsche 911 није у истом рангу са Аston Martinом One-77 или Lamborghini Aventadorом, које возе полицајци у Дубаију, али свакако представља ријеткост међу полицијским аутомобилима било гдје у свијету.

Полиција из аустралијског Новог Јужног Велса похвалила се да је у сарадњи са локалном испоставом Porscheа дошла до вредног патролног возила.

Сарадња са њемачким премијум произвођачем започела је 2012, када је полиција добила на коришћење Porsche Panaperу, која је сада замијењена новом 911-ицом.

Иако је ријеч о брзом спортском моделу, Porsche 911 неће се користити у потјерама за криминалцима или за онима који прекрше саобраћајне прописе.

Аутомобилл ће служити у церемонијалне сврхе и као возило помоћу којег ће полиција покушати да оствари бољи контакт са локалним становништвом.

„Porsche ће се користити и у разним добротворним акцијама, а жеља нам је да нови аутомобил доведе до позитивне интеракције између полиције и локалне заједнице, нарочито када је ријеч о млађој популацији“, објашњавају у полицији.

За комбинацију боја и дизајн шара на екстеријеру аутомобила заслужни су студенати неколико факултета из Новог Јужног Велса.

Полиција није саопштила спецификације њиховог Porscheа 911, а познато је да основна верзија овог аутомобила за погон користи 3.4 литарски шестоцилиндрични мотор са 350 кс, који у комбинацији са аутоматским мијењачем омогућава да ауто од 0 до 100 km/h убрза за 4,6 секунди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана