Audi RS3 стиже у септембру с више од 400 коњских снага

ГС
Audi RS3 стиже у септембру с више од 400 коњских снага

"Super hatchback" Audi RS3 дебитоваће у септембру 2021. године, а наговјештено је да ће га покретати петоцилиндрични мотор.

Audi RS3 се налази у финалној фази развоја и појавит ће се у септембру наредне године, а шеф маркетинга за Audi Спорт Франк Микл је за Ауто Ексрес рекао да фанови могу бити сигурни да ће инжињери обавити сјајан посао када је ријеч о трећој генерацији овог модела.

Микл је казао да ће нови Audi RS3 бити једна од најуспјешнијих прича бренда те је наговијестио да ће га покретати петоцилиндрични мотор.

" RS3 је један од модела Audi Спорта који изазива највише емоција, а такође је велики дио ДНК нашег бренда. Можете бити сигурни да ће сваки будући RS модел увијек истицати добре аспекте и карактеристике", додао је он.

Међутим, детаље није желио откривати осим што је рекао да ћемо на деби модела чекати још неколико мјесеци. Поменути магазин је открио да ће будући ривал модела Мерцедес-АМГ А45 бити представљен у септембру.

RS3 је досад виђен неколико пута током тестирања на Нурбургрингу те се може закључити да је овај супер хечбек, који ће развијати више од 400 КС, у завршној фази развоја.

На шпијунским фотографијама је виђен браник са ширим усисницима, агресивни стражњи дифузор и посебни бодy кит по којем ће се разликовати од остатка А3 понуде. Додатни отвори су на луковима предњих точкова који служе за боље хлађење мотора, прагови су дубљи у односу на стандардни А3, а назад су нови дифузор, широки овални завршеци издувних цијеви и већи спојлер.

Нови Audi RS3 је базиран на најновијој верзији MQB платформе из Волксваген Групе. Тестни примјерци су били нижи у односу на стандардни А3 због свог овјеса, а ту су и перфорирани кочиони дискови с већим кочионим клијештима.

Испод хаубе ће бити 2,5-литарски петоцилиндрични турбобензинац који се користи и у најновијем Audiју RS Q3, али ће у овом случају испоручивати око 415 КС и 500 Нм обртног момента, а не стандардних 395 КС и 480 Нм. То ће Audiју РС3 омогућити да се такмичи с опасним ривалом, а то је Мерцедес-АМГ А45 С са 415 КС, преноси Кликс.

Мотор ће бити упарен са аутоматским мјењачем с дуплим квачилом и Audiјевим Љуаттро погоном на сва четири точка. Шасија и погон ће користити "технолошки арсенал" фокусиран на перформансе као што су прилагодљиви амортизери, торље вецторинг систем, адаптивни електрични серво управљач.

Датум почетка продаје засад није познат, као ни цијена

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана