Ауди представио освјежени SQ5 TDI, у продаји од прољећа

Кликс
Ауди представио освјежени SQ5 TDI, у продаји од прољећа

С редизајнираним Аудијем SQ5 TDI стигле су мање промјене на каросерији, већи дисплаy мултимедијалног система и тролитарски турбодизелски мотор чија је снага незнатно пригушена.

И у Аудију мисле да су дизелски мотори још увијек популарни у Европи, па су сходно томе припремили редизајнирано издање СУВ модела SQ5 с мотором који се крије иза добро познате ознаке ТДИ.

Посматрано извана, освјежени Ауди SQ5 са собом је донио редизајнирана кућишта ЛЕД свјетала и мање измјене на одбојницима и масци хладњака, а купцима ће се опционо нудити и ОЛЕД задња свјетла. Главна промјена у кабини односи се на већи 10,1-инчни дисплаy мултимедијалног система који је замијенио досадашњу 8,3-инчну опцију, а иза управљача је и даље 12,3-инчна дигитална инструментна табла.

Потпомогнут 48-волтном благом хибридном технологијом тролитарски турбодизелски V6 мотор у овом случају развија 341 КС, што је за шест коњских снага мање у односу на верзију прије редизајна, а вриједност највећег обртног момента који се посредством 8-степеног аутоматског мјењача дистрибуира на обје осовине (љуаттро) и даље је 700 Нм.

Без обзира на смањену „ергелу" испод предњег поклопца SQ5 TDI и даље из мјеста до „стотке" стиже за 5,1 секунду и развија електронски ограничених 250 km/h, а у продају стиже у прољеће.

Основна цијена у Њемачкој износи 68.138 еура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана