Ауди диже руке од кабриолета и купеа

Г.С.
Foto: Autoexpress.co.uk

А5 Купе и А5 Кабриолет се више не производе и неће имати насљеднике.

Да се моделима Аудија са 2 врата црно пише наговештено је још 2019, када је укинут А3 Кабриолет.

Тренд се наставио прошле године када је означен крај за моделе ТТ Купе и ТТ Роадстер, да би пре неколико месеци, последњи Ауди R8 сишао са производне траке, чиме је практично стављена тачка на Купе и Спајдер верзије овог суперспортског аутомобила са централно постављеним мотором.

Прошле недеље, Ауди је најавио своју линију модела за 2025. за Сједињене Државе уз изостанак модела А5 Купе и А5 Кабриолет.

Сајт Мотор1 је покушао да нешто више сазна од немачког премијум бренда о судбини последња два наведена модела.

Да не буде забуне, ријеч је о одлазећим везијама Аудија А5, а не новој „петици“ која је представљена у уторак и која је у ствари наследник Аудија А4, са другачијом ознаком због промењене номенклатуре те марке, преноси Б92.

Сајту је потврђено да је производња модела А5 са двоја врата дошла до краја. То укључује њихове S и RS варијанте високих перформанси.

То заправо значи да Ауди више не производи купе и кабриолет. Замјене за старе А5 моделе нису планиране, па стога последњих година није било никаквих „шпијунских“ фотографија прототипова који би били снимљени током тестирања, 

Нова генерација А5 линије (некадашњи А4) састоји се од само два члана: А5 Седан и А5 Авант. Оба већ имају „вруће“ S5 верзије, а следи врхунски RS5.

Ауди је ипак наговјестио да ће „једног дана“ вратити ТТ и R8 у понуду као електричне аутомобиле, али без откривања одређеног временског оквира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана